Wil je Linda helpen in haar strijd tegen MS en een behandeling in India mogelijk maken?
Wil je Linda helpen in haar strijd tegen MS en een behandeling in India mogelijk maken?
Wil je Linda helpen in haar strijd tegen MS en een behandeling in India mogelijk maken?
Wil je Linda helpen in haar strijd tegen MS en een behandeling in India mogelijk maken?
Hoeveel is er nodig
€ 75.000,00
Donatiestand
€ 76.355,68
€ 75.000,00 is het minimale bedrag wat nodig is om de behandeling in India mogelijk te maken. Lees hier meer over hoe het gedoneerde geld besteed wordt.
Hoe wordt het donatiebedrag besteed
Je vraagt je misschien af wat er allemaal gaat gebeuren met het geld als we ons doel eenmaal hebben bereikt. Het streefbedrag, 75.000 euro, is nou eenmaal heel erg veel geld. Toch is dat wat nodig is om Linda de behandeling in India te kunnen laten ondergaan om de MS te stoppen en verder herstel te ondersteunen. Van de €75.000 worden namelijk de voorbereiding naar de behandeling, de behandeling zelf, de reis naar India en het verblijf daar voor Linda en haar persoonlijke begeleider betaald, gedurende 5 weken. 

Daarna komt Linda weer naar Nederland en zal ze professionele ondersteuning nodig hebben gedurende een aantal maanden. Want na de hopelijk succesvolle behandeling zal nog een periode van herstel volgen waar ook budget voor nodig is. Denk bijvoorbeeld aan thuiszorg, fysiotherapie, medicijnen maar denk ook aan praktische zaken zoals aanpassingen in huis, zodat zij optimaal kan revalideren. Vader zal daarin de voortrekkersrol vervullen en Linda ondersteunen.

Mochten we over een tijdje in de luxepositie zitten dat we over de 75.000 euro heen gaan of een deel van de donaties niet nodig hebben voor Linda, dan zal het geld besteed worden aan noden die gerelateerd zijn aan de ziekte MS. Uiteindelijk moet deze behandeling, met succesverhalen en ondersteuning van wetenschappelijk onderzoek, natuurlijk ook in Nederland beschikbaar komen en de stichting en Linda willen daar waar mogelijk zeker in bijdragen.
De enige optie voor Linda met een kans op een waardevol leven
Wil je Linda helpen in haar strijd tegen MS en een behandeling in India mogelijk maken? Doneer dan meteen gemakkelijk via iDeal of maak je donatie over op rekeningnummer NL53 INGB 0007 8852 63 t.n.v. Stichting ‘Linda wil leven’ o.v.v. Donatie + je naam. 
Wij zijn je enorm dankbaar!
De behandeling
Hoe en waarom kan de Hematopioetic Stem Cell Transplantation Multiple Sclerose stoppen?  
Wat is MS?
Multiple sclerose, meestal afgekort tot MS, is een aandoening van het centrale zenuwstelsel en waarschijnlijk een auto-immuunaandoening. Het is dus geen spierziekte, in tegenstelling tot wat veel mensen denken. De ziekte wordt getypeerd door de aantasting van zenuwvezels door afweercellen van het immuunsysteem. De impulsgeleiding in de zenuw wordt verstoord, waardoor bij de patiënt neurologische stoornissen zoals krachtvermindering kunnen ontstaan. MS is waarschijnlijk een auto-immuunaandoening. Dat wil zeggen dat het immuunsysteem eigen weefsel beschadigt, in dit geval delen van het centraal zenuwstelsel (hersenen en ruggenmerg). Er is nog veel onbekend over het precieze mechanisme. De oorzaak van de ziekte is onbekend, maar algemeen wordt aangenomen dat MS ontstaat door een samenspel van genetische en omgevingsfactoren.
HSCT stamceltherapie
HSCT staat voor hematopoietische stamceltherapie.
HSCT staat voor hematopoietische stamceltherapie. Kort gezegd kan deze behandeling werken doordat het geheugen van het immuunsysteem geheel of gedeeltelijk gewist wordt. Bij deze behandeling worden autologe (dus van de persoon zelf) stamcellen gebruikt die aanwezig zijn in het beenmerg en in het bloed, zogenaamde hematopoietische cellen. Het doel van HSCT is het afweersysteem “resetten” zodat ontstekingscellen niet langer de myeline in de hersenen en het beenmerg aanvallen, zoals het geval is bij mensen met een actieve vorm van MS. Stamcellen zijn erg belangrijk voor het repareren van schade in het menselijk lichaam. Vanuit stamcellen kunnen verschillende andere soorten cellen ontstaan. In dit geval worden stamcellen uit het bloed gebruikt. Deze kunnen verschillende type ontstekingscellen vormen en daarmee het afweersysteem opnieuw opbouwen. Dit type stamcel kan echter geen organen of weefsels herstellen. HSCT kan daarom echte zenuwschade niet herstellen.
Hoe gaat (autologe) HSCT bij MS in zijn werk?
De beschadigingen bij MS zijn geïnfiltreerd met uit bloed afkomstige immuuncellen. Hieronder bevinden zich ook T- en B- lymfocyten die de myeline producerende cellen lijken aan te vallen en te beschadigen. We weten niet waardoor deze aanval wordt veroorzaakt, maar het proces heeft bijna zeker betrekking op het niet juist functioneren van het immuunsysteem. Het doel van HSCT bij MS is om het bestaande immuunsysteem met immunosupressieve chemotherapie te zuiveren en door middel van HSCT nieuwe, gezonde immuuncellen te genereren. Dit proces wordt, zeer ingenieus, “resetting of the immunological clock” (het terugzetten van de immunologische klok) genoemd. Dit betekent dat in principe volwassen cellen van het immuunsysteem die de hersenen aanvallen, kunnen worden geëlimineerd en worden vervangen door nieuwe, onschadelijke cellen. Recent onderzoek heeft aangetoond dat dit “resetten” van het immuunsysteem ook daadwerkelijk plaatsvindt en dat de thymus (zwezerik), het orgaan waar hematopoïetische voorlopercellen zich ontwikkelen tot volwassen T-lymfocyten, na HSCT opnieuw wordt geactiveerd. Hierdoor neemt het aantal T-cellen, waaronder mogelijk ook “regulerende” T-cellen die de auto-immuunaanvallen onderdrukken toe.
Wat kan HSCT doen voor mensen met MS?
Anno 2016 hebben meer dan 1.600 mensen over de hele wereld een (autologe) hematopoïetische stamceltransplantatie ondergaan. Hoewel gerandomiseerd gecontroleerd onderzoek, dat nauwgezet de effectiviteit bepaalt, nog niet is afgerond, geeft de analyse van de tot nu toe gerapporteerde resultaten een indicatie van wat men met deze behandeling op dit moment wel en niet kan bereiken. Allereerst heeft HSCT in het algemeen een positief effect laten zien op de onderdrukking van ontstekingen en de ontwikkeling van nieuwe plaques zoals aangetoond met MRI bij gemiddeld 80% van de patienten. Bij een meerderheid van de behandelde mensen stabiliseerde en verbeterde zelfs de bestaande neurologische beperking. Hoewel HSCs in principe kunnen transformeren in elk nageslacht van een cel, inclusief neurale of myeline producerende cellen, weten we niet of HSCs daadwerkelijk kunnen helpen neurale structuren die al door MS zijn beschadigd, te herstellen.
Waarom wil Linda naar India?
In Nederland wordt de HSCT behandeling regelmatig uitgevoerd, alleen niet bij patiënten met MS. De neurologen in Nederland nemen een afwachtende houding aan en volgen de resultaten van het buitenland nauwlettend. Minister Schippers wil op zijn vroegst in 2024 deze behandeling voor MS-patiënten op de kaart zetten. Dit is alleen te laat voor Linda. In totaal zijn er wereldwijd zestig ziekenhuizen waar deze behandeling wordt aangeboden. Linda komt vanwege haar vorm van MS, secondair progressief, alleen maar in aanmerking voor een behandeling in Mexico, Rusland en India. Omdat Linda geboren is in een weeshuis in New Dehli/India zei haar gevoel gelijk dat ze daar moest zijn. Ze is geadopteerd door een Nederlands echtpaar en zou het heel bijzonder vinden om in India een ‘nieuwe’ kans te krijgen op een kwalitatief en waardig leven. Daarom is haar keuze gevallen op India.  
Doneer nu!
Wil je Linda helpen in haar strijd tegen MS en een behandeling in India mogelijk maken?
Alle kleine (maar zeker ook grote) beetjes helpen Linda in haar strijd tegen MS. 
Doneer gemakkelijk via iDeal:
Doneer gemakkelijk en veilig meteen via één of meerdere online betaalbutton(s):

Wij zijn je enorm dankbaar!

Wil je meer dan 2000,- euro doneren neem dan even persoonlijk contact met ons op!
Liever gewoon je donatie storten?
Dat mag natuurlijk ook!
Maak dan je donatiebedrag over op rekeningnummer: NL53 INGB 0007 8852 63  t.n.v. Stichting ‘Linda wil leven’ o.v.v. Donatie + je naam.
Heb je een goed idee voor een actie?
Heb je een goed idee voor een actie? Wil je een sponsorloop organiseren, oliebollen bakken of iets anders leuks doen om geld op te halen voor Linda? Dat vinden wij fantastisch! Laat het ons weten, dan zorgen wij dat jouw actie wordt vermeld op deze website, Facebook en Instagram.
Heb je een goed idee voor een actie? Wil je een sponsorloop organiseren, oliebollen bakken of iets anders leuks doen om geld op te halen voor Linda? Dat vinden wij fantastisch! Laat het ons weten, dan zorgen wij dat jouw actie wordt vermeld op deze website, Facebook en Instagram.
Bekijk hieronder een aantal van de acties. 
We vermelden hieronder een aantal acties. Sommige zijn al afgerond en voor sommige kun je je nog steeds aanmelden en/of een bijdrage leveren.  Hier kun je ook jouw ticket bestellen voor de 'Foute Bingo' op 20 Januari 2019. 
We hopen hier samen te vieren dat we het volledige bedrag hebben gerealiseerd zodat Linda haar behandeling in India kan krijgen een de strijd met MS kan aangaan.
Monicares Foundation
Monicares Foundation geeft om en zorgt voor Zwolse Gezinnen die het moeilijk hebben als gevolg van kanker of een ongeneselijke ziekte. Zij hebben 10% van het volledige streefbedrag gedoneerd. 
Goud Staven Actie
'Goudstaven' te koop voor Linda. Binnen 24 uur hadden ze ruim 100 banketstaven verkocht. De totale opbrengst van 1000,- euro is gedoneerd aan 'Linda wil leven'.
 (deze actie is inmiddels beeindigd)
SPAR Zwolle Actie
De Spar Mulder in de Wipstrik, waar Linda al jaren haar boodschappen doet doneren ze het statiegeld aan de stichting 'Linda wil Leven'. Nog flessen weg te brengen, dan weet je waar je moet zijn :) 
Foute Bingo Ticket
Op 20 Januari het Slot Benefiet. Tijdens dit slotbenefiet hebben we samen de crowdfundingactie gesloten met een hilarische foute bingo. Onder begeleiding van de "Sandlake City Jazzband". 
CORRESPONDENTIE
Spoolderbergweg 2
8019 BD Zwolle
Contactpersoon 06-20392738
Projectcoordinator 06-51046018 
E lindawilleven@gmail.com
NL53 INGB 0007 8852 63
KVK: 73003514
VEILIG DONEREN
Wil je Linda helpen? Doneer dan veilig en snel via iDeal.
Linda wil leven I  met dank aan - Orangefunnels.com - Marleensahetapy.nl - Sadjadfro.com - Dacemedia.nl